PinkHockey
info@pinkhockey.com

PinkHockey teams in Nederland

 

Wie zijn we

  

We zijn een touringteam (meestal 2-3) dat voornamelijk bestaat uit homo's, komend uit het hele land. Er hebben zich ook spelers aangesloten uit Argentinie, Chili en Australie. De meeste Nederlandse PinkHockeyers zijn actief bij een reguliere club en spelen daar op hun eigen niveau. Hockey bij ons doe je dan ook als aanvulling op je reeds bestaande hockey activiteiten. Door het jaar heen trainen we regelmatig en combineren dit met een avondje stappen.

 

Wat is ons doel

 

Uiteraard blijft het niet bij trainen; één van onze doelen is om elk jaar, meestal in de zomer, aan een van de grote roze sportevenementen deel te nemen zoals de Eurogames, Gay Games en Outgames.

 

Het is voor ons allemaal ontstaan in 2001, waarin de eerste stappen werden gezet om een team van de grond te krijgen om deel te nemen aan de Gay Games 2002 in Sydney. In 2002 hebben voor het eerst als team deelgenomen aan een toernooi in Amstelveen. Tijdens dit toernooi hebben we besloten om daadwerkelijk de halve wereld rond te reizen om op te gaan in het roze geweld tijdens de Gay Games in Sydney. Achteraf niet onverdienstelijk: GOUD !!

 

Ondertussen hebben we reeds gehockeyd in Sydney, Utrecht, Antwerpen, Barcelona, Copenhagen, Wellington, Keulen, Rotterdam en Dublin.

 

In de zomer van 2019 gaan we naar Rome. Doe je mee?

Wie zoeken we

 

We zijn inmiddels met 50+ heren en 25 dames. Genoeg voor 3 heren- en 2 damesteams. 

Als je altijd al hebt willen deelnemen aan een mega-sportevent, dan is dit je kans. Iedereen is welkom om deel uit te maken van ons touringteam, zolang je maar een hockeyer bent. Het maakt niet uit of je een topper of beginner bent, out, in the closet of niet eens gay, als je een hockeyer bent met een open mind, ben je welkom. 

 

Meer info  

  

Mocht je meer willen weten, ga naar de herenteams of mail de aanvoerder Daan.

Mocht je meer willen weten, ga naar de damesteams of mail de aanvoerder Petra.

Kijk voor meer info ook op onze facebook pagina

 

Wij zijn aangesloten bij PinkHockey, het wereldwijde netwerk van 'roze' hockeyteams. PinkHockey is lid van de GLISA, EGLSF en stichting Homosport Nederland.